Diversity & Inclusion

Omarmen van verschillen. Versterken van overeenkomsten.

Onderzoek & Advies | Lezingen & Gespreksleiding 

Onderzoek & Advies

In onze diverse samenleving zijn er steeds meer organisaties en bedrijven die een divers personeelsbestand en een inclusieve manier van werken belangrijk vinden. Ze realiseren zich dat dit noodzakelijk is om vernieuwend en creatief te blijven en het contact met de samenleving te behouden. Maar hoe vertaal je deze wens om divers en inclusief te worden naar de praktijk? ​

Eigenaar van Diversity Media, Zoë Papaikonomou, doet al meer dan tien jaar onderzoek naar diversiteit en inclusie. Samen met organisatieantropoloog Annebregt Dijkman schreef ze 'Heb je een boze moslim voor mij?' (Amsterdam University Press 2018) over de rol van de redactiecultuur in het gebrek aan diversiteit in de media. Dit constructieve, journalistieke onderzoek resulteerde in een stappenplan voor een inclusieve organisatie. Vanuit deze zeven stappen kan Zoë Papaikonomou een quickscan uitvoeren gericht op de verschillende lagen van een organisatie met als doel inclusief werken tot een structureel onderdeel te maken van de betreffende instelling.

Lezingen & gespreksleiding

Zoë Papaikonomou geeft vanuit haar expertise op het gebied van diversiteit en inclusie lezingen en workshops aan mediaorganisaties en andere (maatschappelijke) instellingen & bedrijven. Ze is ook beschikbaar als dagvoorzitter bij conferenties.

ZijSpreekt

Zoë Papaikonomou is verbonden aan ZijSpreekt en daar te boeken als spreker, gespreksleider en dagvoorzitter. Ze kan onder meer lezingen en interactieve workshops verzorgen over:

  • Diversiteit & Inclusie (in de media)

  • Mediawijsheid

  • Ondernemerschap

  • Onderwijs

 

Contact:

 

Diversity Media


info@diversitymedia.nl

 

KvK-nr.: 60819502

 

 

Opdrachtgevers:

Partner van: 

© 2018 by Diversity Media.