Diversiteit, Gelijkwaardigheid & Inclusie

Omarmen van verschillen. Versterken van overeenkomsten.

Lezingen & Workshops | Ontrafelgesprekken

Ontrafelgesprekken

In onze diverse samenleving zijn er steeds meer organisaties en bedrijven die een divers personeelsbestand en een inclusieve manier van werken belangrijk vinden. Ze realiseren zich dat dit noodzakelijk is om vernieuwend en creatief te blijven en het contact met de samenleving te behouden. Maar hoe vertaal je deze wens om divers en inclusief te worden naar de praktijk? ​

Eigenaar van Diversity Media, Zoë Papaikonomou, doet al meer dan tien jaar onderzoek naar diversiteit en inclusie. Samen met organisatieantropoloog Annebregt Dijkman schreef ze 'Heb je een boze moslim voor mij?' (Amsterdam University Press 2018) over de rol van de redactiecultuur in het gebrek aan diversiteit in de media. 

Op dit moment onderzoekt Zoë Papaikonomou samen met Kauthar Bouchallikht de wereld van de diversiteitsprofessional voor hun boek De Inclusiemarathon. Over diversiteit en gelijkwaardigheid op de werkvloer.

Vanuit deze expertise kan Diversity Media ingehuurd worden voor ontrafelgesprekken om het proces van gelijkwaardigheid en inclusie in organisaties een eerste aanzet te geven en verbindingen te leggen met betrokken professionals.

Lezingen & workshops

Zoë Papaikonomou geeft vanuit haar expertise op het gebied van diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie lezingen en workshops aan (maatschappelijke) organisaties & bedrijven.

ZijSpreekt

Zoë Papaikonomou is verbonden aan ZijSpreekt en daar te boeken als spreker, gespreksleider en dagvoorzitter. Ze kan onder meer lezingen en interactieve workshops verzorgen over:

  • Diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie

  • Media

  • Ondernemerschap

  • Onderwijs