top of page

Diversiteit, Inclusie & Gelijkwaardigheid

Omarmen van verschillen. Versterken van overeenkomsten.

Lezingen | Workshops | Ontrafelgesprekken

In onze diverse samenleving zijn er steeds meer organisaties en bedrijven die een divers personeelsbestand en een inclusieve manier van werken belangrijk vinden. Ze realiseren zich dat dit noodzakelijk is om vernieuwend en creatief te blijven en het contact met de samenleving te behouden. Maar hoe vertaal je deze wens om divers en inclusief te worden naar de praktijk? ​

WELKE EXPERTISE HEBBEN WE IN HUIS?

Eigenaar van Diversity Media, Zoë Papaikonomou, doet al meer dan vijftien jaar onderzoek naar diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid. Samen met Annebregt Dijkman schreef ze 'Heb je een boze moslim voor mij?' (Amsterdam University Press 2018) over de rol van de redactiecultuur in het gebrek aan diversiteit in de media.

Samen met Kauthar Bouchallikht onderzocht Zoë Papaikonomou de wereld van de diversiteitsprofessional voor hun boek De inclusiemarathon. Over diversiteit en gelijkwaardigheid op de werkvloer (Amsterdam University Press 2021).

 

Zoë Papaikonomou geeft vanuit haar expertise op het gebied van diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid lezingen en workshops aan (maatschappelijke) organisaties & bedrijven. Er is ook de optie van een Ontrafelgesprek: Via verschillende sessies ontrafelt Zoë Papaikonomou samen met een collega een diversiteitsvraagstuk binnen jullie organisatie. Deze Ontrafelgesprekken zijn ook een goed middel om een eerste stap te zetten richting het opzetten van diversiteitsbeleid.

Contact over ontrafelgesprekken

Contact over lezingen
en workshops

Studio Stoofpot

studiostoofpot canva elementen-41.png

Zoë Papaikonomou is verbonden aan Studio Stoofpot. Je kan haar daar boeken als spreker, panellid en workshopleider. Ze kan onder meer lezingen en interactieve workshops verzorgen over:

Diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid
​Media
Onderwijs

 

bottom of page