CULTUURWEEGSCHAAL

Bijgewerkt op: 10 dec. 2018

DIVERSITEITSMARKTPLAATS #8: CULTUURWEEGSCHAAL

Gratis op te halen: eenzijdig afgestelde cultuurweegschaal (tweedehands). Al talloze jaren in gebruik van politici, journalisten, opiniemakers, ambtenaren, docenten en ga zo maar door. Behaal je als bi-culturele sporter een mooi succes? Dan ben je volgens de cultuurweegschaal vooral Nederlands. Ben je een bi-culturele topwetenschapper, een internationaal gevierde muzikant of een succesvolle politieagent? De eenzijdig afgestelde cultuurweegschaal weegt je graag af als Nederlands en benadrukt vooral wat voor belangrijke rol hij heeft gespeeld in jouw succes.

Maar maak je een (publiekelijke) uitglijder of kom je in aanraking met criminaliteit? Dan slaat de weegschaal direct uit naar je niet-Nederlandse wortels, vaak in de vorm van een streepje (Pools-Nederlands, Turks-Nederlands, Surinaams- Nederlands enz.) Stel je deze bizarre weegmethode ter discussie dan sluit de cultuurweegschaal je helemaal uit van het Nederlanderschap.


Waarschuwing: het ophalen van de cultuurweegschaal kan gepaard gaan met hevige ontkenning, agressie en vanzelfsprekend met een breed palet aan lange tenen.0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven