top of page

Lestraject Ik like dus ik ben

Instagram, WhatsApp, Snapchat. Jongeren bevinden zich urenlang online. In deze digitale wereld gaan ze vriendschappen en relaties aan, ontmoeten ze hun klasgenoten en doen ze spelletjes. Deze toevoeging aan hun leven is mooi en leerzaam, maar brengt ook uitdagingen met zich mee. De ervaring leert dat de meeste jongeren niet beseffen wat voor blijvende schade sociale media kan veroorzaken aan anderen en zichzelf als je niet voorzichtig omgaat met informatie die je deelt. 

Daarnaast heeft Diversity Media als doel met de medialessen bij te dragen aan kritische, zelfverzekerde mediagebruikers die echt nieuws van nepnieuws kunnen onderscheiden én begrijpen hoe beeldvorming tot stand komt en wat de invloed daarvan kan zijn.

 

Diversity Media heeft een lesprogramma ontwikkeld voor leerlingen van de bovenbouw van de basisschool en brugklassers. In vier lessen leren ze op een interactieve manier meer over de wereld waarin ze zich dagelijks uren begeven. Via discussie ontdekken ze hun grenzen en die van elkaar. 

 

Oudertraject of -avond Ik like dus ik ben

Veel ouders met opgroeiende pubers hoef je niet te vertellen dat hun kinderen vaak achter een

beeldscherm zitten. Maar wat ze nu precies allemaal doen online, is voor ouders vaak moeilijker te achterhalen.

 

Diversity Media verzorgt interactieve workshops of thema-avonden op middelbare scholen en basisscholen voor de ouders van hun leerlingen. Tijdens deze avonden verwerven de ouders inzicht in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van social media en jongeren. Daarnaast deelt Diversity Media ervaringen en tips vanuit de (social) medialessen die ze verzorgt op verschillende scholen. De afwisseling met de ervaringen van de ouders zelf zorgen ervoor dat u als school de ouders van uw leerlingen praktische en waardevolle informatie aanbiedt, waarmee ze direct aan de slag kunnen.

​

Meer info? Mail naar info@diversitymedia.nl

 

 

Social mediales is mijn favoriete les van de week!

​

- Alessia, groep 6 - 

'Er wordt niet meer gepest na de les over online grenzen en pesten.'

​

- Sara, groep 8 - 

'De leerlingen kijken elke week uit naar de les. Ze praten er onderling veel over. Sociale media zijn zo'n belangrijk onderdeel van hun leven. Ze vinden de interactieve manier van werken geweldig.'

​

- leerkracht groep 5 -

​

'Het gesprek over pesten is opengebroken. Het waren ontzettend leuke en belangrijke lessen.'

​

- leerkracht groep 8 -

bottom of page